Niets is Onmogelijk
不可能はないです

'Niets is Onmogelijk', zowel in mijn persoonlijke als in mijn professionele leven. Dat is ontwikkeld en gevormd door mijn Budō-activiteiten op het gebied de Japanse Martial Art Kyokushin Karate van Sosai Masutatsu Oyama en Taiki-ken van Kenichi Saway Sensei . Ruimte voor verbinding, nieuwe vaardigheden en zingeving. Het begint allemaal voor mij met het het vinden van passende uitdagingen en een gezonde manier van leven.
(lees meer)

Je bent nooit te oud om leren !!
学ぶのに遅すぎることはありません

'Je bent nooit te oud om leren' blijkt uit mijn recente ervaringen. Om op je 66-ste nog op nivo Karate-dō, Kubi-dō en Taiki-Ken te mogen beoefenen moet je enorm dankbaar zijn. Mijn inzet daarbij is om mij in elke training, net als in mijn professionele leven, continue te verbeteren en zo mijn bekwaamheid voortdurend te vergroten. Met open staan voor verandering, ontwikkeling en op zoek naar verdieping ben je nooit klaar.
(lees meer)

Mijn Bushidō
武士道

De overeenkomst tussen mijn eerste Bushidō periode met Shihan Loek Hollander en Shihan Henny Ruberg en mijn huidige Bushidō periode met Shihan Jan Vleesenbeek (Kyokushin Karate) en Shihan Jan Kallenbach (Taiki-ken), is, ondanks de 23 jaar die er tussen lag, mijn aandacht en ontwikkeling van: discipline, weerbaarheid, zingeving, maar vooral Ganbaru 頑張る ('je best doen, niet opgeven en doorzetten').
(lees meer)

Budō Dictionary 武道辞書

Kyokushinkai Karate wordt beoefend door meer dan 20 miljoen mensen. De universele taal in de Dōjō, bij wedstrijden en op zomerkcamps is Japans. Door de jaren heen heb ik een Japanese-Kanji-English woordeboek bijgehouden, zie volgende link: Budō Dictionary 武道辞書.


Verantwoording

Op mijn Kyokushin Karate website heb ik al mijn kennis en ervaring, maar vooral die van mijn sensei's, verzameld en weergegeven. Het dient ter ondersteuning van mijn ontwikkeling als Karateka, maar ook als zingeving zodat ik mijn kennis en ervaring kan doorgeven aan de volgende generatie.


De getoonde informatie is mijn bewerking, afkomstig uit verschillende bronnen. Allereerst van mijn eerste sensei's: Shihan Loek Hollander en Shihan Henny Ruberg. Veel van mijn aantekeningen van het eerste uur uit de jaren 80 gebruik ik nog steeds. Recent gevoed door Shihan Jan Vleesenbeek en Kyoshi Jan Kallenbach . Verder uit mijn perioden bij Shihan Hatsuo Royama (KIKO), opnieuw bij Shihan Loek Hollander (KWF), Hanshi Pedro Roiz (WKB) en nu bij Shihan David Pickhall (IFK). Tenslotte met informatie van Shihan Gerard van Kessel en Shihan Jan de Jong.